Hidrateaza-te

Consumul de apa inainte si dupa un antrenament ajuta la mentinerea starii de echilibru a organismului.

 

Capacitatea corpului de a genera, retine si elimina caldura in functie de nivelul activitatii fizice si temperatura mediului ambient, ajuta atletii de anduranta sa fie capabili de durate extraordinar de lungi de exercitii fizice.

 

Cu toate acestea, capacitatea noastra de a raci corpul prin fenomenul de evaporare (transpiratie) vine cu o cerinta: trebuie sa inlocuim fluidele la intervale regulate si cu cantitatile corespunzatoare.

 

Pentru antrenamentele de anduranta, este necesara secretia de transpiratie pentru a ajuta la scaderea cresterii temperaturii corpului. In mod similar, in zonele cu temperaturi mai scazute, in timp ce secretia de transpiratie este mai mica, exista inca cerinte de fluid pentru mentinerea homeostaziei (echilibrul organismului) si a performantei optime.

 

Hidratarea corespunzatoare in timpul antrenamentului sau a competitiei iti va spori performanta sportiva, va evita stresul termic, va mentine volumul plasmei, va intarzia oboseala si va preveni ranile asociate cu deshidratarea si pierderea transpiratiei.

 

ALTE ARTICOLE

vezi toate evenimentele
2

Meat Snack-ul care te reincarca cu
energie de lunga durata

ANPC     Info Cookie     Politica de confidentialitate     Termeni si conditii     Contact
© Copyright Caroli Foods Group 2017. Toate drepturile rezervate.